Initiativ registeret med

DIN UNDERSKRIFT HJÆLPER OS MED AT STOPPE EKSTREMISME I EUROPA

Støt vores eupæiske borgerinitiativ:

  • For effektive foranstaltninger imod terrorisme
  • For effektiv beskyttelse af mindreårige
  • For et mere fredeligt Europa
Nov 07, 2017 6:49 AM

De har antisemitiske holdninger.

En repræsentativ undersøgelse af en af de ældste og mest aktive NGO’er i spørgsmål om fundamentale rettigheder, ”Anti-Defamation League”, viser at 26 % af voksne mennesker på globalt plan har antisemitiske holdninger.

Det absolutte tal er skræmmende: Bare i Vesteuropa bor der 79 millioner antisemitter; 120 millioner i Nord- og Sydamerika; 200 millioner (omkring 74 % af den samlede population) i Mellemøsten. Kun 54 % af de adspurgte havde hørt om holocaust, og næsten to-tredjedele anser det for en myte med markant overdrevne dødstal.

Antisemitiske synspunkter er udbredte i hele verden, men særligt den muslimske verden har fortsat store problemer med at tøjle hadet mod jøder. Her finder man også det mest tætbefolkede område med antisemitiske holdninger i og med at 75 % af befolkningen deler disse holdninger. Ifølge ADL er der meget højere risiko for at få flere antisemitiske holdninger, hvis man får sine nyheder fra internettet og særligt, hvis man er muslim. Ligeledes udvikler dem, der primært informeres af religiøse ledere også antisemitiske holdninger.

De steder i verden med lavest andel af antisemitiske holdninger er Laos med 0,2 % og Filippinerne med godt 3 % af den samlede befolkning.

Ifølge den tyske NGO Amadeu-Antonio-Stiftung, der har en stærk historik indenfor menneskerettigheder, er godkendelsen af ”traditionel” antisemitisme faldende. Men en anden form for antisemitisme er på vej op.

Folk har fundet nye måder at udtrykke deres antisemitiske holdninger. Eksempelvis ved at praktisere overproportioneret kritik af Israel og landets politiker. Ifølge eksperter er dette en krypteret måde at sprede klare anti-jødiske holdninger på en socialt acceptabel måde.

STOP EXTREMISM positionerer sig selv klart og utvetydigt mod alle former for antisemitisk aktivitet.

Vi har sammensat en omfattende pakke med midler til nemmere at opdage antisemitiske ekstremister: en europæisk advarsesliste, der samler offentlig information om fordømmende ekstremister, hvilket giver transparens. I forlængelse af dette har vi udviklet en ”EKSTREMISME-FRI” blåstempling, der belønner firmaer, som kan garantere at deres virke som forretning er opnået uden ekstremister eller antisemitter.

Kilder: http://global100.adl.org/

http://www.amadeu-antonio-stiftung.de/aktuelles/2017/lagebild-antisemitismus-2016-2017antisemitismus-wird-offener-und-aggressiver-ausgelebt/