Initiativ registeret med

DIN UNDERSKRIFT HJÆLPER OS MED AT STOPPE EKSTREMISME I EUROPA

Støt vores eupæiske borgerinitiativ:

  • For effektive foranstaltninger imod terrorisme
  • For effektiv beskyttelse af mindreårige
  • For et mere fredeligt Europa
Nov 07, 2017 6:53 AM

Heidrun ”Heidi” Benneckenstein, født i 1992, var kun fem år gammel første gang hun besøgte en højreorienteret sommerskole.

Igen og igen blev hun af sin familie sendt til denne slags sommerskoler i Polen, til ”Østmarken”, som hendes far plejede at sige. De holdninger der blev udtrykt var langt fra usædvanlige i deres omgivelser: gruppen af venner havde alle højreorienterede forældre og bestod næsten udelukkende af nationalistiske økologiske landmænd, nationale akademikere og patriotiske ”verdensforbedrere”. Som teenager voksede Heidi mere og mere ind i rollen som en ”tysk pige”, som blev pålagt hende. Hun gik med sine venner fra fællesskabet til nynazistiske begravelser, angreb det politiske venstre og overfaldt fotografer.

Benneckenstein kommer ikke fra en underdrejet del af samfundet i Østtyskland eller et fattigt område med høj arbejdsløshed: hendes far er en respekteret embedsmand og familien bor i et flot hjem i Münchens forstæder.

I en bog arbejder den 25-årige kvinde nu med hvordan hun – med sin moders hjælp – formåede at komme ud af denne hvirvelstrøm af højreorienteret vold, intolerance og fremmedhad. Hun beskriver ikke kidnapningen som en pludselig vækkelse, men som en langvarigt ”frigørelse fra disse nationalistiske strukturer”. Man kan blive opslugt af øjeblikkene uden at ens omgivelser lægger mærke til det. At slippe løs igen er derimod sjældent noget, der går ubemærket hen; forfatterinden frygter stadig for sit liv.

Heidi Benneckenstein: ”A German girl”. Mit liv i en nynazistisk familie. Klett-Cotta Publishing House, Stuttgart 2017.