Sikkerheden er certificeret af

Initiativ registeret med

DIN UNDERSKRIFT HJÆLPER OS MED AT STOPPE EKSTREMISME I EUROPA

Støt vores eupæiske borgerinitiativ:

  • For effektive foranstaltninger imod terrorisme
  • For effektiv beskyttelse af mindreårige
  • For et mere fredeligt Europa
Jan 20, 2018

Det legendariske rockband U2 og bandets karismatiske forsanger Bono er ensbetydende med internationale hits og store ballader, men de er også kendt for deres ukuelige trang til at skabe en en bedre og tryggere verden uden ekstremisme.

Stigende tendens til ekstremisme

I et interview med det amerikanske musikmagasin Billboard ved årets udgang sagde Bono, at 2017 havde været præget af en "stigende tendens til ekstremisme" over hele verden, og at vi mere end nogensinde har brug for at stå sammen.

Bono og de andre bandemedlemmer, som voksede op i et splittet Dublin i 1970'erne, tror på, at deres musik og aktivisme er med til at styrke budskabet om, at der ikke findes noget ”os og dem”, kun ”os".

Det er den slags budskaber, STOP EXTREMISM ønsker at fremme i Europa: EU-borgere kan tage udfordringen op i fællesskab og vise, at vi står sammen over for voldelig ekstremisme.

Behov for investeringer i lande med ekstremisme

På en sikkerhedskonference i Tyskland udtalte Bono, at investeringer og udvikling i de lande, som ekstremismen udspringer fra, er vejen til at gøre verden til et mere sikkert sted.

"Jeg kan ikke få øje på et hav, der er stort nok, eller en mur, der er høj nok, til at holde disse problemer fra døren i vores del af verden," sagde Bono.

STOP EXTREMISM vil gerne bidrage til den kamp ved at sikre, at EU har en velformuleret definition af ekstremisme, og at voldelige ekstremister stilles til ansvar for at sprede radikale synspunkter og tage Europa som gidsel.

Kombineret kan strategierne være med til at sikre, at ekstremisme ender med at høre fortiden til.

Internationalt publikum i Europa

Mange af verdens ledere lytter til U2 på grund af bandets engagement i forskellige velgørende formål og aktivistgrupper.

"Europa er fortsat en økonomisk enhed, som er nødt til at udvikle sig til en social enhed," sagde Bono i en tale på EPP-kongressen i Dublin i 2014. "Europa er stadigvæk blot en tanke, som skal blive til en følelse."

Bonos budskab var, at vi er nødt til at arbejde med og ikke imod hinanden. Det kan vi blandt andet opnå ved at bekæmpe ekstremisme. Hos STOP EXTREMISM kommer vi hele tiden tættere på vores mål, men vi har brug for opbakning fra endnu flere borgere. Skriv under på vores appel, og hjælp os med at bekæmpe ekstremisme i fællesskab.

Billede: Frederic Legand / Shutterstock.com. Kilde: https://www.billboard.com/articles/news/magazine-feature/8070415/u2-songs-of-experience-billboard-cover-story-2017

https://www.rollingstone.com/music/news/watch-bonos-speech-on-how-development-can-prevent-extremism-w467758

https://www.independent.ie/world-news/u2s-bono-testifies-before-congress-on-violent-extremism-34622970.html