Sikkerheden er certificeret af

Initiativ registeret med

DIN UNDERSKRIFT HJÆLPER OS MED AT STOPPE EKSTREMISME I EUROPA

Støt vores eupæiske borgerinitiativ:

  • For effektive foranstaltninger imod terrorisme
  • For effektiv beskyttelse af mindreårige
  • For et mere fredeligt Europa
Jan 31, 2018

”Vi vil bruge alle kræfter på at forsvare den islamiske revolution og fastholde dens evolutionære vej”, sagde Hassan Rouhani i en tale på 27-årsdagen for Ayatollah Khomeinis død.

I vestlige medier fremstilles den iranske præsident ofte som reformmodstander tilhørende de allermest radikale islamister. Her argumenterer vi for det modsatte, da han selv er en del af det brutale mullahregime.

En karriere i regimet

Den amerikanske tænketank "United Against Nuclear Iran" (UANI) har undersøgt, hvor længe Hassan Rouhani har haft en rolle inden for det inhumane regime, der har haft kontrol over landet siden den islamiske revolution i 1979. Rapporten er skræmmende: Rouhani kan se tilbage på et årti fyldt med spændende poster, hvor han har siddet på stort set alle høje offentlige embeder. Han har været national sikkerhedsrådgiver for to præsidenter, sekretær for det øverste nationale sikkerhedsråd, øverstkommanderende for de væbnede styrker og repræsentant for parlamentet.

Ubetinget loyalitet over for den øverste leder

Ifølge forskning foretaget af UANI gemmer Rouhani sig bag et slør af ”moderat” retorik, især i sit møde med vestlige ledere, men han har altid været en loyal støtte for den øverste leder Ayatollah Khamenei. Faktisk har det tætte venskab mellem Rouhani og Khamenei eksisteret i over fire årtier. UANI kommenterer: ”Til forskel fra andre reformmodstandere eller moderate ledere som tidligere præsident Mohammad Khatami blev Rouhani aldrig afsat og mistede aldrig Khameneis nåde. Han forblev som forventet tavs, mens regimet slog hårdt ned på demonstranter, som protesterede mod valgsvindel ved valget i juni 2009. ”Rouhani-regimet blev også pirret under de fornyede protester i begyndelsen af 2018 ( #IranProtests).” Snesevis af revolutionsgardister dræbte og anholdte mere end 4.000 mennesker.

Atomforhandler talte med to tunger

På grund af den konstante fare for udslettelse er Rouhani også stærk fortaler for landets meget kontroversielle atomprogram. Fra 2003 til 2005 var han chefforhandler under forhandlingerne med Vesten. Det var i samme periode, at det iranske projekt om uranberigelse blev sat midlertidigt i bero. Vestlige medier tolkede dette som et tegn på reformer fra den kommende præsident. Den egentlige årsag til pausen gjorde Rouhani klar i en tale til Irans Højeste Råd for Kulturrevolution: ”Vi blev blot enige om at indstille aktiviteterne i de områder, hvor alt fungerede upåklageligt... Mens vi var i Teheran med europæerne, installerede vi udstyr i dele af anlægget i Isfahan. Takket være de fredelige forhandlinger fik vi skabt et miljø, hvor vi kunne færdiggøre arbejdet i Isfahan i fred og ro.”

Billede: pixabay.com / Etereuti Sources: http://bit.ly/2B3aDZf
http://politi.co/2DjzltA
http://bit.ly/2D59yCc