Sikkerheden er certificeret af

Initiativ registeret med

DIN UNDERSKRIFT HJÆLPER OS MED AT STOPPE EKSTREMISME I EUROPA

Støt vores eupæiske borgerinitiativ:

  • For effektive foranstaltninger imod terrorisme
  • For effektiv beskyttelse af mindreårige
  • For et mere fredeligt Europa
Feb 15, 2018

En paramilitær eliteenhed i Tyskland, som beskæftiger sig med ekstremister, åbner sin anden base i Berlin på baggrund af den stigende terror i Europa. Det bliver den første nye base siden enhedens oprettelse i 1972.

Tidens tegn

Siden 1972, hvor 11 israelske atleter blev dræbt ved de Olympiske Lege i München, har GSG 9-enheden haft base i Bonn. Den politibaserede styrke (ikke-militær) træner intenst i antiterrorisme og antiekstremisme og har haft flere yderst vellykkede operationer.

Men nu mener gruppens kommandør, at der er behov for en oprustning af enheden. Kommandør Jerome Fuchs udtaler, at mange angreb fra Islamisk Stat og Al-Qaeda sker i europæiske hovedstæder. Derfor var Berlin et oplagt valg.

En af årsagerne til, at man besluttede at bygge den nye base, var det angreb, der fandt sted på julemarkedet i Berlin i 2016. Det er et tidens tegn i EU, hvor vi ser politistyrker opruste for at bekæmpe ”den skjulte fjende”.

En sand eliteenhed

GSG 9-enheden blev internationalt kendt, da det i 1977 lykkedes enheden at befri 86 gidsler fra en flykapring i Somalia – gerningsmændene var palæstinensere. Sidenhen er det også lykkedes at befri tyske turister i Ægypten, ligesom enheden har hjulpet til ved anholdelser i forbindelse med 9/11 og fik stoppet skyderierne i München i 2016.

Når en enhed føler behov for at opruste, står vi over for et reelt problem.

STOP EXTREMISM støtter dette initiativ til bekæmpelse af ekstremister og ønsker, at EU anerkender eksistensen af et sådant behov på tværs af Europa. En definition af ekstremisme og en overvågningsliste kan hjælpe enheder som denne med at inddæmme truslen og gøre EU til et mere sikkert sted.

Kilde: http://www.newsweek.com/secretive-elite-force-open-second-base-because-europe-terror-threat-781251
Billede: Shutterstock.com