Sikkerheden er certificeret af

Initiativ registeret med

DIN UNDERSKRIFT HJÆLPER OS MED AT STOPPE EKSTREMISME I EUROPA

Støt vores eupæiske borgerinitiativ:

  • For effektive foranstaltninger imod terrorisme
  • For effektiv beskyttelse af mindreårige
  • For et mere fredeligt Europa
Jan 31, 2018

Et projekt kaldet "Unge muslimer i Auschwitz" tager unge voksne med til koncentrationslejren, hvor de lærer en værdifuld lektie om fortidens rædsler.

En følelsesmæssig oplevelse

De tysk-muslimske teenagere besøger lejren i Auschwitz, hvor 1,1 million mennesker blev dræbt, og for mange af dem er det en meget følelsesladet oplevelse. Der bliver fældet mange tårer, og de lærer ofte noget om sig selv og om kulturelt betinget had.

Mange af de unge muslimer er vokset op i kvarterer, hvor jøder og muslimer fortsat er uforenelige. De kommer ikke overens, og den historie, der fortælles, bidrager ikke til at dæmpe hadet. Derfor er det vigtigt for dem at se det med egne øjne.

Kultursammenstød

Disse teenagere ser ikke antisemitisme som en historisk følge, før de har set konsekvenserne med egne øjne. Mange af de studerende er muslimer opvokset som en minoritet i Tyskland og søger efter deres egen identitet. Netop dette er en af de primære årsager til, at de havner i det islamiske samfunds spiral af antisemitisme.

Men når de besøger koncentrationslejren og ser den ultimative konsekvens af antisemitisme, ser de også, hvad det vil sige at stå på den anden side. Ifølge en artikel i Huffington Post er denne empati med til for første gang at give dem en følelse af at være tyskere.

Ikke desto mindre er nogle af forældrene til disse unge blevet vrede over programmet og på deres egne børn. En far har sågar overmalet sin søns værelse med davidsstjerner. Så dybe rødder har den ekstremistiske tankegang altså.

STOP EXTREMISM søger efter positive eksempler på en fredelig kamp mod radikaliseret had og vold. Ved at lade studerende med muslimsk tro se, hvordan antisemitisme ser ud og opleve fortidens rædsler kæmper vi for en bedre fremtid for dem og deres lokalsamfund.

Hjælp os med at få myndighederne til at sætte disse metoder til bekæmpelse af ekstremisme på dagsordenen ved at skrive under på vores appel i dag.

Billede: (auschwitz.jpg) Wikimedia Commons
Kilde: http://www.huffingtonpost.de/entry/fur-viele-muslimische-jugendliche-bricht-in-auschwitz-eine-welt-zusammen_de_5a53a0abe4b003133ecacead