Sikkerheden er certificeret af

Initiativ registeret med

DIN UNDERSKRIFT HJÆLPER OS MED AT STOPPE EKSTREMISME I EUROPA

Støt vores eupæiske borgerinitiativ:

  • For effektive foranstaltninger imod terrorisme
  • For effektiv beskyttelse af mindreårige
  • For et mere fredeligt Europa
Feb 15, 2018

De tyske myndigheder har identificeret et islamistisk kvindenetværk, der angiveligt bekender sig til den strikse salafisme. Ifølge efterretningsrapporter har netværket blandt andet arbejdet med indoktrinering af børn fra en tidlig alder.

Enklaver af salafisme

Ifølge den tyske avis Frankfurter Allgemeine Zeitung har den tyske efterretningstjeneste meddelt, at netværket består af cirka 40 kvinder. Netværket deler information om børneopdragelse og madlavning, men det er også kommet frem, at de søger efter metoder til at opildne til had mod "ikke-troende".

Eksperter advarer om, at denne type netværk tiltrækker sig opmærksomhed fra andre ekstremistiske grupper. De mandsdominerede salafistgrupper har erfaret, at kvinder er særligt gode til at netværke.

En vækst i islamismen i Tyskland

Mens Islamisk Stat taber terræn i Mellemøsten, er antallet af tyskere, der vender tilbage efter at have været aktive som krigere, stigende. Det gælder også for kvinder.

Antallet af salafister i især Tyskland nåede et rekordstort tal ved udgangen af sidste år. De første 10.800 var ventet af den tyske efterretningstjeneste.

Kvinder og islam

I Vesten bliver kvinder ofte set som ofre for islam med meget få rettigheder og kun med adgang til begrænsede aktiviteter. Tidligere var det hovedsageligt mænd, der stod bag ekstremistiske ideologier og vold.

Men netværk som disse kaster nyt lys over den stigende rolle, kvinder spiller, når det kommer til at præge lokalsamfund med ekstremistiske ideologier. Den tilknytning, de har til hjemmet og børnene, giver dem mulighed for hurtigere at sprede disse budskaber.

STOP EXTREMISM ønsker at give EU mulighed for at bekæmpe ekstremisme ved at definere disse netværk og sætte dem på en overvågningsliste. Udbredelsen af enklaver inden for ekstremisme i Europa er stigende, og vi er nødt til at sætte en stopper for udviklingen. Skriv under på vores appel, og bak op om sagen.

Billede: Adwo / Shutterstock.com
Kilde: http://www.dw.com/en/german-authorities-target-islamist-womens-network/a-41939883
http://www.dw.com/en/number-of-salafists-in-germany-reaches-record-high/a-41733878