Sikkerheden er certificeret af

Initiativ registeret med

DIN UNDERSKRIFT HJÆLPER OS MED AT STOPPE EKSTREMISME I EUROPA

Støt vores eupæiske borgerinitiativ:

  • For effektive foranstaltninger imod terrorisme
  • For effektiv beskyttelse af mindreårige
  • For et mere fredeligt Europa
Jan 31, 2018

Lige før jul afværgede de græske myndigheder et forsøg fra venstreorienterede økoterrorister på at forgifte produkter i et græsk supermarked. Men truslen fra ekstremister, der bruger alternative voldsmidler, fortsætter.

En græsk tragedie er således undgået

Politiet i Athen og Thessaloniki modtog en trussel fra en gruppe, der kalder sig ”de Sortgrønne Brandstiftere”, om, at de ville injicere flere af de populære produkter i supermarkeder i de to byer med saltsyre. Ifølge en artikel i Washington Post var angrebet en protest mod ”aflivningen af millioner af levende dyr, slagtet og drænet til sidste dråbe for at tilfredsstille forbrugernes behov”. Myndighederne var ikke i stand til at identificere gruppens medlemmer.

Venstreekstremisme er mere udbredt i Grækenland end i andre europæiske lande. Lignende trusler er tidligere set omkring juletid, senest sidste år. De er altid blevet varslet, hvilket har gjort det muligt at afværge truslen.

Dette gælder dog ikke alle trusler af ekstremistisk karakter.

Islamisk Stat anvender giftangreb

Også Islamisk Stat er på det seneste begyndt at rette sin indsats mod at forgifte supermarkeder i Vesten. De mener tilsyneladende, at disse metoder vækker mindre mistanke end traditionelle sprængstoffer.

Der er endnu ingen kendte angreb, men propaganda fra IS viser med al tydelighed, at det er gruppens strategi.

STOP EXTREMISM håber at kunne minimere truslen fra sådanne angreb fra alle typer af ekstremister. Derfor har vi brug for, at myndighederne i EU gør rede for de ekstremistiske grupper og deres strategier. Hjælp os med at gøre dette til en realitet ved at underskrive vores appel!

Billede: Steve Allen / Shutterstock.com
Kilde: https://www.washingtonpost.com/news/worldviews/wp/2017/12/21/eco-terrorists-threatened-to-put-hydrochloric-acid-into-supermarket-products-in-greece/?utm_term=.cba79aca4629