Sikkerheden er certificeret af

Initiativ registeret med

DIN UNDERSKRIFT HJÆLPER OS MED AT STOPPE EKSTREMISME I EUROPA

Støt vores eupæiske borgerinitiativ:

  • For effektive foranstaltninger imod terrorisme
  • For effektiv beskyttelse af mindreårige
  • For et mere fredeligt Europa
Feb 15, 2018

"Lad politiets hjelme flyve gennem luften. I vil få slag i ansigtet med jeres egne køller…" Lyder det som sangtekster fra en gruppe, der bidrager positivt til vores samfund?

Punkerne fra Fine Cream Fish Fillet bliver portrætteret som ”stædige gallere omgivet af højrefløjstilhængere” og bliver velvilligt anmeldt af medierne. Er der et mønster?

Under overvågning

Den succesfulde gruppe fra Mecklenburg-Vorpommern, som har vundet berømmelse med hits som "Warten auf das Meer" (Venter på havet), er under overvågning af Tysklands efterretningstjeneste for indenrigsanliggender (Verfassungsschutz) for venstreekstremistiske sangtekster, der opildner til vold mod politiet. En rapport fra 2012 viser følgende: "Ud over at skrive musik udfører den autonome punkgruppe FSF også venstreekstremistiske aktiviteter, som derfor kombineret kan betragtes som en politisk gruppe. Gruppen anser vold for at være et legitimt middel til bekæmpelse af højreekstremister og spreder dette budskab."

Ifølge artikler offentliggjort af de offentlige tv-selskaber ARD og SWR er dette tilsyneladende ikke et problem. Gruppens seneste album ("Sturm und Dreck" (Storm og Snavs)) modtog kun positive anmeldelser. I nyhedsprogrammet "Tagesschau 24" fik gruppen hele 13 minutters taletid. Et noget længere indslag end normalt for kultursektionen!

For meget af det gode?

Med en sådan ideologi, men aldrig med fokus på deres egen hjemegn og dens brune grænse, står gruppen for "en stærk antifascisme som også bør takles," rapporterede SWR. Hvordan "takle" skal fortolkes i denne sammenhæng, er op til den enkelte. Voldelige handlinger mod politiske systemkritikere? Selvom intentionen om at undertrykke fascismen og den militære højrefløj i det østlige Tyskland grundlæggende kan anses for at være positivt, er der ikke plads til politisk motiveret vold i vores land. Det burde ikke være nødvendigt at forklare.

Manglende afstandtagen

I 2016 takkede ansatte under den kontroversielle SPD-justitsminister Heiko Maas endda gruppen på Twitter for deres deltagelse ved en antiracistisk koncert. Når man læser sangteksterne fra forsanger Jan Corkow fremgår det, at denne opbakning ikke alene er risikabel – men også ulovlig! Repræsentant i parlamentet, Volker Ulrich, gav følgende kommentarer: "En justitsminister bør ikke offentligt takke en gruppe, som i deres sangtekster støtter vold mod politiet."

Skal vi tilslutte os denne holdning?

Billede: Florian Koppe / wikimedia (CC BY-SA 3.0)
Kilde: http://bit.ly/2nw6wAo http://bit.ly/2s1i83K