Sikkerheden er certificeret af

Initiativ registeret med

DIN UNDERSKRIFT HJÆLPER OS MED AT STOPPE EKSTREMISME I EUROPA

Støt vores eupæiske borgerinitiativ:

  • For effektive foranstaltninger imod terrorisme
  • For effektiv beskyttelse af mindreårige
  • For et mere fredeligt Europa
Jan 31, 2018

Reichsbürger-bevægelsen, salafister, venstre- og højreekstremister: Ifølge de tyske sikkerhedsmyndigheder har de alle potentiale til at vokse sig større.

Stigende tendens

Som "Tagesspiegel" nævnte i en artikel den 8. januar 2018 oplever salafistiske og højreekstremistiske organisationer fortsat en stigning i antallet af medlemmer. Inden for det seneste år er antallet af højreekstremister steget med omkring 1.000 – dvs. at denne fløj nu har over 24.000 tilhængere. Blandt venstreekstremisterne ses der en tilsvarende bekymrende tilgang med mindst 800 nye medlemmer.

Hang til vold

Yderst problematisk: Et stigende antal militante og tendensen til at bruge vold præger nu alle de ovennævnte miljøer. Med mere end 8.000 tilhængere i 2017 er antallet af voldsorienterede fanatikere i den venstreekstremistiske politiske lejr steget med godt seks procent. Urolighederne og det organiserede kaos i opløbet til G20-topmødet i centrum af Hamburg bidrog yderligere til mobiliseringen af den radikale venstrefløj, udtalte sikkerhedseksperter.

Færre højreekstremistiske partier

"Tagesspiegel" går videre til at sige, at spektret af højreekstremistiske partier bliver mindre på trods af, at selve miljøet vokser. En af grundene er de tab, **NPD har oplevet: på trods af, at partiet overlevede valget i 2017, skrumpede medlemstallet efter anden valgrunde til færre end 5.000. Minipartiet "Pro Deutschland**", som kun havde et par hundrede medlemmer, blev opløst i november.

Stigende antal salafister

Den mest alarmerende af de omtalte tendenser er dog uden tvivl den stadigt voksende udbredelse af salafisme, som appellerer til et yngre publikum. I 2014 fulgte kun 700 personer denne radikale ideologi. I december 2017 antog chefen for den tyske efterretningstjeneste, Hans-Georg Maaßen, at antallet af salafister var 10.800. Det svarer til en vækst på 1443 % på tre år.

Hvad kan du gøre ved det?

Det er svært at sætte tal på det had, som voldsforbrydere repræsenterer. Men du kan være sikker på, at retssikkerheden holder: STOP EXTREMISM har udarbejdet et EU-direktiv, som kræver, at myndighederne skrider mere effektivt ind over for voldelige forbrydere. En tværeuropæisk advarselsliste vil varsko myndighederne om dømte urostiftere, inden de får chancen for at ødelægge vores byer. Så skriv under allerede i dag!

Billede: Pixabay / Tama66
Kilde: http://bit.ly/2CSU2N0