Sikkerheden er certificeret af

Initiativ registeret med

DIN UNDERSKRIFT HJÆLPER OS MED AT STOPPE EKSTREMISME I EUROPA

Støt vores eupæiske borgerinitiativ:

  • For effektive foranstaltninger imod terrorisme
  • For effektiv beskyttelse af mindreårige
  • For et mere fredeligt Europa
Dec 22, 2017

Kippah, eller jarmulka, som den også kaldes, er et vigtigt religiøst symbol for det jødiske folk. Hovedbeklædningen har dog været genstand for antisemitisme, og flere jøder i Tyskland er derfor holdt op med at bruge den.

Stigende antisemitisme i Tyskland

Tysklands Centrale Jødiske Råd (Zentralrat der Juden in Deutschland) har fortalt til nyhedsmediet Deutsche Welle, at det flere steder i landet stadig er farligt at være jøde.

"I nogle områder i de større byer vil jeg anbefale folk ikke at skilte med, at de er jøder", siger Josef Schuster, som er formand for rådet. "Erfaringen viser, at hvis man åbenlyst bærer en kippah eller en halskæde med davidsstjernen, er det nok til at afstedkomme verbale eller fysiske trusler".

Rådet er gået så vidt som til at sige, at regeringen ikke gør nok for at tackle det stigende antal sager med antisemitisme.

Skal jarmulka forbydes?

Lederen af det yderste højre i Frankrig, Marine Le Pen, har tidligere i år udtalt, at hun mener, at Frankrig bør forbyde hovedbeklædningen i det hele taget. Hun sagde, at dette tiltag skal ses som en solidarisk handling på vejen mod et generelt forbud mod at bære religiøse symboler, så man kan bekæmpe radikaliseret islamisme.

Men ingen burde være bange for at bære religiøse symboler. Den stigende antisemitisme i Europa bør ikke føre til, at jøder, eller folk med andre religiøse overbevisninger, forsøger at skjule, hvem de er. Det bør være et praj til regeringen om, at den ikke gør nok for at komme ekstremismen til livs.

Derfor beder STOP EXTREMISM dig om din underskrift, så vi kan give EU det fornødne mandat til at slå ned på antisemitisme. Folk bør ikke leve i frygt for offentligt at skilte med deres religiøse overbevisning.

Billedkreditering: aredosaz / Shutterstock.com

Kilder:

https://www.jta.org/2017/02/06/news-opinion/world/marine-le-pen-french-jews-should-sacrifice-yarmulke-in-struggle-against-radical-islam

http://www.dw.com/en/jewish-council-says-anti-semitism-in-germany-is-increasing/a-39805727

http://www.jpost.com/Diaspora/German-Jews-stop-wearing-Kippot-amid-Muslim-attacks-515457