Sikkerheden er certificeret af

Initiativ registeret med

DIN UNDERSKRIFT HJÆLPER OS MED AT STOPPE EKSTREMISME I EUROPA

Støt vores eupæiske borgerinitiativ:

  • For effektive foranstaltninger imod terrorisme
  • For effektiv beskyttelse af mindreårige
  • For et mere fredeligt Europa
Jan 31, 2018

Af en onlinepublikation fremgår det, at Tyrkiets højeste religionsmyndighed, DIYANET, som refererer direkte til landets premierminister, har foreslået, at piger skal kunne indgå ægteskab fra en alder af ni år. I kølvandet på stærke protester har dette udløst voldsomme reaktioner

Hvor stammer dette forslag fra?

DIYANET udarbejder jævnligt religiøst indhold for at uddanne offentligheden i, hvilken religiøs praksis, regeringen ønsker at udbrede. I et onlineleksikon under ordet "pubertet" kunne man således finde en skandaløs påstand om, at drenge skulle være klar til ægteskab som 12-årige og piger når de var ni år, idet de i denne alder er fødedygtige.

Hvad er den juridiske situation?

Platformen "Bento" har undersøgt situationen nærmere: "På nuværende tidspunkt er minimumsalderen for ægteskab i Tyrkiet 17 år, dog i ganske særlige tilfælde 16 år. Unge mennesker under 18 år skal have en forælders eller værges samtykke. Det står dem først frit for at indgå ægteskab, når de er fyldt 18 år. Tyrkiet er (indtil videre) en sekulær republik, men det islamiske parti AKP arbejder løbende på at udvide religiøse rettigheder i stor målestok. Præsident Erdogan er kendt for at give konservative grupper flere og flere rettigheder.

Hvordan kan DIYANET retfærdiggøre det?

Efter påfaldende tavshed til at begynde med og et bizart forsøg på at forsvare det kontroversielle forslag har den tyrkiske myndighed været nødsaget til at opgive og forpligte sig til den nuværende lovbestemte aldersgrænse på 17 år. Nogle kritikere mener, at det kun blev gjort for at tale dem efter munden. I alt for lang tid har AKP været forbundet med dem, der kræver, at mindreårige skal kunne indgå ægteskab.

Forbindelser til Tyskland

I Tyskland er myndigheden)DIYANET, som er aktiv i hele Europa, repræsenteret ved en indflydelsesrig udløber – Den Tyrkisk-Islamiske Union ("DITIB"). Mere end 970 moskeer styres af denne myndighed, som er den største islamiske organisation i Tyskland. Den står for et officielt uddannelsescenter for imamer, som finansieres direkte fra Ankara. Mange af dem udbreder et dybt konservativt verdenssyn. Tidligere har DITIB-imamer ligefrem været genstand for øget kritik på grund af deres ekstremistiske og antisemitiske prædikener!

STOP EXTREMISM hjælper

Vi kan ikke længere tillade os at lukke øjnene, når vi står over for had. Vi kan ikke tillade os at lade ekstremistiske imamer forpeste den måde, en hel generation tænker på. Vi kan ikke længere tillade, at vores egen tilbagegang finansieres med skatteydernes penge. Vi kan stoppe denne udvikling – hvis DU ønsker det! Skriv under på vores appel i dag, og sæt en stopper for andre landes finansiering af ekstremister en gang for alle!

Billede: Pixabay / www_slon_pics
Kilder: http://bit.ly/2m5VNfp
http://bit.ly/2D41ZMN
http://bit.ly/2EqeIZK