Sikkerheden er certificeret af

Initiativ registeret med

DIN UNDERSKRIFT HJÆLPER OS MED AT STOPPE EKSTREMISME I EUROPA

Støt vores eupæiske borgerinitiativ:

  • For effektive foranstaltninger imod terrorisme
  • For effektiv beskyttelse af mindreårige
  • For et mere fredeligt Europa
Dec 03, 2017

Dieudonné M’bala M’bala er en stjerne blandt unge i Banlieues. Men den yderst højre-orienterede komiker er også en af Europas mest indflydelsesrige antisemitter.

Dieudonnés shows, som oftest er med tusindvis af deltagere, betragtes som en fare for den offentlige sikkerhed. Hans metode: provokation for enhver pris. Hans kriminelle rekord: omfattende.

Fra ydersiden af venstre fløjen til højre.

Franskmanden med camerounske rødder fandt succes i kabaretterne i begyndelsen af ​​1990’erne. Hans politiske engagement begyndte på samme tid. Han arbejdede i det radikale venstreorienterede anti-racistiske område og stod overfor ikke-dokumenterde migranter (på fransk: sans papiers) og for palæstinensernes bekymringer. Men efterhånden indgik han også i de antisemitiske kredse og etablerede snart tætte forbindelser med højtstående embedsmænd fra højrefløjen, Front National, under ledelse af LePen.

Quenelle gestus

Dieudonnés ideologiske forbindelser til de højre-orienterede antisemitter bliver meget synlige idet man ser på komikerens mest berømte gimmicks, Quenelle gestus. Bevægelsen blev populær under en gennemspilning af en af ​​komikerens forestillinger for femten år siden. For gestusen placeres den venstre hånd på den højre skulder mens den højre arm peger nedad. Eksperter anser symbolet som en “omvendt Hitler salut” der går omkring straffeloven og er derfor meget populær blandt nynazisterne. Og Jean-Marie LePen, grundlæggeren af ​​Front National, gjorde engang gestus.

Holocaust denier Dieudonné

Efter at komikeren kaldte Holocausts mindesmærknings kultur et “minde om pornografi”, dømte en domstol ham til en bøde på 7000 euro. Dieudonnés straffeattest består af syv domme, herunder injurier, “provokation i form af diskrimination, had eller vold” og ærekrænkelse for det jødiske folk.

Kilde: https://www.lexpress.fr/actualite/societe/dieudonne-juge-raciste-en-cassation_462984.htm https://www.ladepeche.fr/article/2007/09/20/18512-dieudonne-renonce-faire-appel-condamnation-diffamation-envers-arthur.html http://www.spiegel.de/panorama/gesellschaft/umstrittene-quenelle-geste-frankreichs-schupfnudel-debatte-a-941166.html https://www.srf.ch/news/schweiz/quenelle-gruss-ist-strafbar