Sikkerheden er certificeret af

Initiativ registeret med

DIN UNDERSKRIFT HJÆLPER OS MED AT STOPPE EKSTREMISME I EUROPA

Støt vores eupæiske borgerinitiativ:

  • For effektive foranstaltninger imod terrorisme
  • For effektiv beskyttelse af mindreårige
  • For et mere fredeligt Europa
Jan 31, 2018

Manglende tilsyn med kryptovalutaer såsom Bitcoin giver ekstremister nye muligheder for at indsamle midler, vurderer eksperter. Europa forsøger at regulere det, selvom udviklingen ikke går så stærkt, som den burde.

En hastigt voksende valutaudveksling

Banker og andre virksomheder, der anvendes til pengeoverførsler, fx PayPal, har sat en stopper for mange kilder til finansiering af ekstremister. Men grupper rundt omkring i verden, særligt dem på den yderste højrefløj og i nynazistiske kredse, er gået over til alternative finansieringsmetoder i form af kryptovaluta.

Kryptovalutaer er baseret på stærkt decentraliserede systemer af koder, der fungerer som værdiindehavere. Gennem handel er værdien af valutaen steget eksponentielt og udgør nu et reelt alternativ til statsstyret og teknologibaseret finansiering. Bitcoin giver en farlig magt til ekstremistiske organisationer, der er mere og mere afskåret fra de traditionelle finansieringsstrukturer.

EU handler, men det går langsomt

Midt på året sidste år annoncerede Europa-Kommissionen sit projekt TITANIUM (Tools for the Investigation of Transactions in Underground Markets), som skal sikre øget regulering af bitcoin-transaktioner, men lovgivningen er langsom om at komme i gang. Projektets formål er at udvikle værktøjer og best practice med henblik på at foretage efterforskning af Bitcoin-transaktioner, som ellers kun er blevet gennemført sporadisk.

Det er vigtigt, at EU tager truslen fra bitcoin alvorligt, så vi sikrer os, at vi gør alt, hvad vi kan for at overvåge og forhindre finansiering af ekstremistiske grupper. Ny teknologi såsom bitcoin gør det nemt for ekstremister at omgå loven rundt omkring i verden. Derfor skal vi sikre os, at vores myndigheder har de rigtige redskaber til at bekæmpe dem.

Skriv under på STOP EXTREMISM’s appel for at støtte bekæmpelsen af ekstremisme og finansieringen af samme.

Billede: Shutterstock.com
Kilde: http://fortune.com/2017/12/04/eu-bitcoin-anti-money-laundering-uk/
https://bitcoinmagazine.com/articles/project-titanium-eus-plan-decloak-cryptocurrency/
http://ec.europa.eu/justice/criminal/document/files/aml-directive_en.pdf
http://www.businessinsider.de/neo-nazis-and-right-wing-extremists-profit-from-the-bitcoin-hype-2018-1?r=UK&IR=T