Sikkerheden er certificeret af

Initiativ registeret med

DIN UNDERSKRIFT HJÆLPER OS MED AT STOPPE EKSTREMISME I EUROPA

Støt vores eupæiske borgerinitiativ:

  • For effektive foranstaltninger imod terrorisme
  • For effektiv beskyttelse af mindreårige
  • For et mere fredeligt Europa
Dec 03, 2017

Mattel, den amerikanske virksomhed der introducerede Barbie i 1959, har lanceret en dukke i samme produktionslinje med en muslimsk hijab, inspireret af den amerikansk Olympiske atlet Ibtihaj Muhammed.

Den originale midt-århundrede tynde, hvide dukke konstituerede et stigma i løbet af årene for at promovere homogenitet og dårlige spisevaner blandt unge piger. På det seneste har legetøjsvirksomheden vendt det hele på hovedet, da de nu også sælger dukker af forskellige racer og kropstyper: en der reflekterer deres krop, deres race og deres tro.

For mange repræsenterer denne inkludering empowerment for de kvinder der vælger at bære tørklæde og dække deres kroppe til. For andre har det været det modsatte budskab der har promoveret kvindehad for de kvinder der bliver tvunget til at bære hijab i muslimske stater.

Her hos STOP EXKSTREMISM tror vi på at ekstremisterne ikke skal eje hijab symbolismen. I for lang tid har det været et symbol for undertrykkelse. Enhver kvinde skal selv have mulighed for at vælge hvad hun skal gå med, hijab eller ej.

Barbie er et lille men vigtigt eksempel på hvor magtfuldt et symbol kan være for begge sider. For voldelige ekstremister er det en måde at undertrykke kvinder - dette må blive stoppet. Men det er også et symbol, særligt i EU og USA, for individualisme. Og det er et tegn på at vores nationer har et sundt forhold med diversitet.

Ingen kvinde skal tvinges til en bestemt påklædning. Så meget står klart. Men ingen kvinde skal heller ikke få besked på hvad hun ikke må have på.

At gå med tørklæde skal være en kvindes ret og valg uanset hvor hun befinder sig i Verden, og i det valg skal hun respekteres ubehæftet. Men når det er obligatorisk at bære en hijab eller at gøre en kvinde til et objekt for ekskludering og afstraffelse, så er det en form for ekstremisme.

Det er vigtigt at symbolet for den muslimske hijab forbliver adskilt. De kan være gensidigt ekskluderende. Venligst, skriv under på vores andragende for at hjælpe os med at stoppe korruptionen af et vigtigt symbol for kvinder rundt om i Europa og Verden.

Image: Suphatthra China / Shutterstock.com