Sikkerheden er certificeret af

Initiativ registeret med

DIN UNDERSKRIFT HJÆLPER OS MED AT STOPPE EKSTREMISME I EUROPA

Støt vores eupæiske borgerinitiativ:

  • For effektive foranstaltninger imod terrorisme
  • For effektiv beskyttelse af mindreårige
  • For et mere fredeligt Europa
Dec 03, 2017

Succes i kampen mod ekstremisme: Engelske specialstyrker var i stand til at tage mere end 300.000 indlæg fra nettet.

Hvad Blev Slettet?

De involverede videoer, kommentarer og blogindlæg var primært propaganda for IS og andre jihadistiske grupper, herunder eksekveringsvideoer og andre opfordringer til religiøs eller racistisk vold.

Hvem gjorde det?

I de sidste seks år har den Anti-Terroristiske Internet Henvisning Enhed (CTIRU), et antiterrorist hold fra Scotland Yard, gennemsøgt nettet for ekstremistisk indhold og opfordret folk der administrer sociale medier platforme såsom Twitter, YouTube og Facebook til at slette de fornærmende indlæg. Mere end 43.151 er allerede blevet fjernet fra nettet siden januar i år. Og offentligheden har værdsat indsatsen.

En dråbe i Spanden

Enhedschefen, detektiven Clarke Jarrett, påpegede desuden at der stadig er lang vej at gå. “Det er 300.000 stykker materiale der ikke har til formål at radikalisere eller skade mennesker. De 300.000, er ikke en repræsentativt af hvad der er derude. Der er stadig masser af indhold derude.”

Hvordan Opdager man Indholdet? For nyligt har nogle store virksomheder, ved hjælp af avanceret software, offentliggjort deres metoder til at tackle online terrorisme. YouTube afhænger for eksempel af kunstig intelligens. Dens software er meget succesfuld: omkring 80% af materialet er allerede taget offline før det endda er blevet rapporteret. Og Facebook hævder, at de også er afhængig af kunstig intelligens for at kunne slette indhold relateret til terror.

Stadigt Skal Vi Gøre Mere!

Vi har sammensat et dokument der gør det nemmere at opspore online-ekstremister. En EU-dækkende advarselsliste gør information om fordømte ekstremister offentligt tilgængelig, hvilket giver den nødvendige gennemsigtighed. Anstiftelse af had og terrorisme kan således straffes hårdt.

Kilde: http://www.huffingtonpost.co.uk/entry/internet-firms-take-down-300000-items_uk_5a129db5e4b0e97dffee3fbd