Initiativ registeret med

DIN UNDERSKRIFT HJÆLPER OS MED AT STOPPE EKSTREMISME I EUROPA

Støt vores eupæiske borgerinitiativ:

  • For effektive foranstaltninger imod terrorisme
  • For effektiv beskyttelse af mindreårige
  • For et mere fredeligt Europa
Nov 07, 2017 6:46 AM

I den tyske anklagemyndighed er der ikke nok ressourcer til at håndtere stigningen i retssager mod islamistiske fanatikere. Et tal indkapsler denne virkelighed: 

900 sager er igangsat blot i år. I en reportage fra ”Welt am Sonntag” fortæller myndighederne at det forventede antal af retslige efterspil i forbindelse med ”islamisme” er revideret til et højere tal.

Denne ekstra arbejdsbyrde er tydeligvis for meget for de tyske myndigheder: ”Den hurtige stigning i terrorrelaterede sager på anklagemyndighedens kontor viser endnu engang at straffesystemet er på vej til at kollapse. Udviklingen stemmer med hvad vi oplever til hverdag, især i de særligt følsomme områder af terrorkriminalitet,” siger adm. direktør i Tysk Retsvæsens Forening, Sven Rebehn i en samtale med den ugentlige avis.

For fire år siden var der færre retsadvokater, blot omkring 70. Ifølge interne estimater forventedes det i 2017 at der igangsattes mere end 900 sager relateret til islamisk terror. Dette enorme tal er allerede nået – mere end to måneder før årets udgang.

Hvad denne dramatiske udvikling betyder for landets interne sikkerhed er dog mere uklart at vurdere, men eksperter ser en betydelig forværring af den overordnede situation.

Ifølge formanden for kontoret for beskyttelse af forfatningen, Hans-Georg Maaßen, er situationen eksempelvis langt mere kompleks end i RAF’s æra for godt 40 år siden. Omkring 11.300 salafister er aktive i Tyskland, 1.800 af disse anses at være indenfor terrorspektrummet. Myndighederne estimerer at der er i omegnen af 700 radikale islamister, som er beredte på et angreb i Tyskland.

”Hvis jeg var en forretningsmand kunne jeg sige: alle vores forretningsaspekter er i vækst,” sagde Maaßen i en høring i parlamentet.

Alt må sættes ind for at kvæle disse dramatiske udviklinger: STOP EXTREMISM har udarbejdet et EU-direktiv, som forsøger at afskaffe ekstremisme. Vi opfordrer EU til at vedtage en fælles og konsistent tilgang for alle europæiske lande. For at Europa-Kommissionen kan handle har vi behov for 1.000.000 underskrifter. Også din. Underskriv nu og støt vores initiativ!

Kilder: http://www.zeit.de/news/2017-10/22/extremismus-terrorismus-beschaeftigtbundesanwaltschaft-immer-mehr-22104402